Mentor & Trainee

Mentorskap och Trainee

Som en del i United-DJ's vision så ska det finnas möjlighet för den yngre generationen att lära sig och ta del av den erfarenhet som faktiskt finns. Man ska inte underskatta mentorskap eller Traineeprogram i någon bransch. På 80 och tidiga 90-talet så var det detta sättet de flesta lärde sig att vara DJ. Dvs man hängde med någon av de etablerade DJ's för att lära sig dels hur tekniken fungerade, hur man som DJ mixade, hur de byggde upp kvällen. Under 00 och 10 talet så försvann detta eftersom de mobila DJ's försvann och man kunde enklare bli bedroom DJ och sitta på sin kammare och lära sig och även att nerladdning av musik för vissa gjorde det enkelt att få ett stort arkiv med musik.

Men steget från bedroom DJ till att stå som DJ på ett fullt dansgolv är ganska stort, för du kan omöjligt lära dig det mest grundläggande som DJ som är att läsa golvet om man inte har folk framför en som dansar.

United-DJ's kostnadsfria mentor och Trainee program är på frivillig basis av våra medlemmar där du som trainee får möjlighet att följa med de mer erfarna DJ's på deras spelningar och lära sig hur de arbetar.